Wat anderen vinden.

Referenties

Wat anderen vinden.

 

Ik ben een meisje van 15 jaar. Ik had erg veel moeite met het ontdekken van mezelf. Wie ben ik? Daarnaast vond ik het erg moeilijk om mijn eigen keuzes te maken en had ik last van groepsdruk. Ook ben ik een gevoelig mens. Als iemand problemen heeft voel ik dat haarfijn aan. Dit leidde tot heel veel problemen in mijn leven en de vreugde van het leven ging steeds meer weg. Toen het niet zo goed met mij ging ben ik naar Alice gegaan. Zij heeft mij leren ontdekken wie ik ben, dat ik mijn eigen keuzes mag maken en dat de problemen van een ander niet mijn problemen zijn. Ze kan heel goed luisteren en wist precies de lastige plekken in mijn leven aan te wijzen. Dank zij Alice ben ik nu wie ik ben. Soms is het nog lastig daarom ga ik nog af en toe een keer naar haar toe om weer even bij te praten. Wat vond ik lastig in de afgelopen tijd? Wat heb ik toen gedaan en wat had ik anders kunnen doen?. Dit zijn erg goede en fijne momenten. Dan kan ik er weer even tegen.

Het is heel prettig en leerzaam om door Alice gecoacht te worden. Ze heeft oprechte belangstelling voor de ander. Dit uit ze door heel goed te luisteren naar wat ik zeg. Doordat ze luistert, doorvraagt en na laat denken, stil laat staan, durft te confronteren, dingen in perspectief zet en heel nabij is, is de coaching intensief, maar heel leerzaam. Je voelt je bij haar echt gezien, gehoord en geliefd.

Ze stimuleert mij om een volgende stap te zetten, al vind ik het nog moeilijk of spannend. Ze is tijdens het hele proces heel nabij. Je kunt altijd op haar terugvallen als het nodig is. Door haar doen en laten is ze heel betrouwbaar. Daardoor voel ik me echt veilig om hele persoonlijke dingen te delen met haar.

Voor mij is het heel waardevol om te zien hoe de liefde tot God haar drijft om dit werk te doen. Alice vergelijk ik vaak met het beeld van de arend uit Deuteronomium 32 : 11. Zij mag op haar plek, zo iets van het beeld van God doorgeven.

Meteen vanaf de eerste afspraak voelde ik een klik met Alice. Ze gaat echt naast je zitten en geeft vanuit die gelijkwaardigheid professionele coaching. Zonder dat ik ook maar enig gevoel van veroordeling heb gehad. Dat geeft een groot gevoel van veiligheid, waardoor het voor mij heel gemakkelijk was om alle lastige dingen open op tafel te leggen. Ook de relatie met God was heel open bespreekbaar, wat voor mij echt een duidelijke meerwaarde had.

De gesprekken met Alice als coach heb ik als heel positief ervaren. Het waren goede momenten die constructief hebben bijgedragen aan het kijken naar mezelf en de context waarin ik sta en mee worstelde. Naast professioneel is Alice gewoon hartelijk, betrokken en warm in de ontmoeting. Je ontmoet een mens die een stukje met je optrekt en daarin de liefde van Christus deelt in het leven vol gebrokenheid én glans!

Bij Alice voel ik me heel erg gezien en gehoord, maar ze dringt zichzelf niet op. Ze kan erg goed luisteren, en kan ook goed signalen oppikken om een bepaald onderwerp - wat ik bewust of onbewust wil vermijden - aan te duiden. Ze is ook direct en eerlijk, maar nogmaals: zonder iets op te dringen. De keuze om iets te veranderen ligt altijd bij jezelf!

© 2023 Ambulare Coaching | Privacyverklaring
Website door Linqq.nl